Op de grens van Villapark Uithofslaan en het recreatieve natuurgebied De Uithof, ligt een van de oudste gemeentelijke boomgaarden van Nederland. In deze historische boomgaard van de voormalige Uithofsboerderij van abdij de Leeuwenhorst uit Noordwijkerhout, werd afgelopen zaterdag 26 september de laatste plukdag van het jaar gehouden. Bewoners van de gemeente Den Haag waren van harte uitgenodigd om hun eigen zakje appels te komen plukken.

Het enthousiasme was groot: veel mensen, waaronder ook veel kinderen, kwamen naar de boomgaard om de ingrediënten voor hun appeltaart of appelmoes te verzamelen. Of natuurlijk om gewoon zó uit het handje op te eten, wel zo lekker!

Volgend jaar zijn inwoners wederom van harte welkom voor de eerste plukdag van 2016. Dit geldt dus ook voor bewoners van Villapark Uithofslaan! Zo’n uitnodiging sla je natuurlijk niet af: hoeveel mensen hebben de kans om zó dicht bij huis vers fruit te plukken? In Villapark Uithofslaan is het mogelijk! Eén van de vele voordelen van landelijk wonen en groen tot aan zee: lekker in de natuur, genieten van versgeplukt fruit.

De plukdagen zijn een initiatief van de gemeente. Om de kwetsbare appel, peer en pruimenbomen te beschermen, wordt een maximum aantal bezoekers toegelaten. Houd de website van de gemeente in de gaten voor meer informatie over de plukdagen.