Op donderdagmiddag 2 juli kwam een enthousiast gezelschap bijeen op de bouwlocatie van deelplan Hof ter Leede. De start van de bouw werd officieel ingeluid. “Hier hebben we erg naar uitgekeken!” Aldus blije kopers.

Henk Harms gaf namens wethouder Joris Wijsmuller het startsein voor de bouw, door met een grote katapult een geluksmuntje in de bouwput te schieten. “Voor een voorspoedig bouwtraject!” Vervolgens was het de beurt aan de kopers, die hier met plezier gebruik van maakten.

De start van het project heeft even op zich laten wachten. Vandaag was het echter zover. Peter Klink van ontwikkelaar VORM: “De aanhouder wint, geduld wordt beloond. We gaan starten met de bouw van dit mooie plan, op 16 juli beginnen we met heien. Hoewel er in de tweede fase nog enkele woningen beschikbaar zijn, is het onze inzet om het gehele eiland in één keer af te maken.”

Ook Henk Harms spreekt zijn enthousiasme uit: “Ik ben blij dat de vraag naar dit type segment toeneemt en dat de publieke investeringen nu ook op gang komen. We gaan nu ook de kruising aanpassen en realiseren, zodat het een toegankelijke wijk wordt voor de mensen die hier een mooie woning hebben gekocht.”

Naar verwachting zullen de woningen in Hof ter Leede het eerste kwartaal van 2016 worden opgeleverd. Voor meer informatie over de beschikbare woningen in fase 2, kijk op hofterleede.nl.