De eerste particuliere opdrachtgever is op zijn bouwkavel begonnen met de bouw van zijn eigen droomhuis. De kavel is gekocht van de Kavelwinkel van de gemeente. Hieronder ziet u het ontwerp van het huis.

Over de locatie zegt de toekomstige bewoner het volgende; ‘Wij hebben ons op verschillende locaties georiënteerd en de Uitshofslaan is ons het best bevallen vanwege de rustige en landelijke ligging. Tegelijkertijd ligt het tegen Den Haag en Wateringen aan en zijn alle voorzieningen in de buurt. De ideale locatie dus. Verder zien wij als groot voordeel van zelf bouwen dat al onze woonwensen tot in details in het uiteindelijke ontwerp zijn opgenomen. Daar is veel voorbereiding en tijd in gaan zitten, maar dat is het meer dan waard.’

Ook de gemeente is erg verheugd over de start van de bouw. In november 2013 startte de gemeente met de verkoop van 66 bouwkavels in het centrumgebied rond de archeologische speeltuin. De kavels in dit deelplan zijn gemiddeld 250 m² groot. En ze zijn erg in trek; van de 66 zijn er nog slechts 7 beschikbaar. De anderen zijn in optie, of er is een grondreservering voor gesloten. Dat de eerste koper nu al start met de bouw is erg snel voor zelfbouw projecten. Naast de kavels van de kavelwinkel biedt de gemeente via Frisia makelaars ook grotere bouwkavels aan. Ook de interesse in deze duurdere bouwkavels langs de randen van het gebied trekt aan; zo start binnenkort de bouw van een luxe villa op een van de eilanden langs de Wennetjessloot.