Villawijk Uithofslaan is echt een heel mooie nieuwbouwwijk geworden. Een ontwikkeling van verschillende deelplannen op een locatie waar je graag woont. Ruim opgezet, dichtbij natuur en bij de kust. Heerlijk.

Ervaring leert dat een nieuwbouwwijk ook nog eens mooier wordt in de loop der jaren. Nadat de woningen opgeleverd zijn, bouwt elke bewoner mee aan deze woonomgeving. Je ziet de wijk levendiger worden en een eigen identiteit ontwikkelen.

Het afgelopen jaar is de openbare ruimte in Villawijk Uithofslaan ingericht. De aannemers en hun teams hebben, in opdracht van de gemeente, hard gewerkt om deze openbare ruimte rond de nieuwe woningen definitief in te richten. Misschien heeft u het al gezien. Stijlvolle klinkerbestrating, sfeervolle verlichting en duurzaam, stevig straatmeubilair zijn er aangebracht. Ook zijn de groenstroken ingericht, waarmee er heel veel groen is toegevoegd en ruim 200 bomen zijn geplant! Een aanwinst voor mens en milieu.

Als onderdeel van de openbare ruimte zijn nu ook alle woonstraten en de Adriana van Roonlaan, met uitzondering van het deel aan het begin van de laan bij de nog onbebouwde bouwgrond en rond de kruising met de Abdis Kerstinastraat, nu definitief ingericht. Ook is er een wandelpad aangelegd door de groenstrook langs de Wennetjessloot.
En, maandag 22 juni is er ook gestart met de lang verwachte aanleg van de fietsbrug over de Wennetjessloot. Met deze brug worden de voorzieningen in Poeldijk, zoals de sportcomplexen, scholen en winkels, nog beter en voor fietsers veilig bereikbaar. U kunt meer over deze werkzaamheden lezen in dit bericht van de aannemer.

Ook de komende periode zullen er nog werkzaamheden uitgevoerd worden. Voor wie wil weten wat wanneer wordt gedaan, kan op de Werkzaamhedenkaart raadplegen voor een actueel beeld.