Op de N464 (Poeldijkseweg) op de grens van Villapark Uithofslaan en Westland is op 26 april aan het einde van de middag de nieuw aangelegde fietstunnel bij de Haasjesheulbrug in gebruik genomen. Sinds 2013 is de provincie op verschillende plaatsen van N464 bezig met groot onderhoud. Met de opening van de fietstunnel is het onderhoud rond de Haasjesheulbrug afgerond.

Werkzaamheden
De Haasjesheulbrug verbindt de Wateringseweg en Poeldijkseweg. De brug was aan het einde van zijn technische levensduur. De provincie heeft de brug vervangen om ook in de toekomst de veiligheid en doorstroming van het verkeer op de N464 te waarborgen. Ook de aanleg van de fietstunnel was onderdeel van het groot onderhoud aan de weg. In de oude situatie moesten fietsers de weg oversteken, wat voor gevaarlijke situaties zorgde. Met de fietstunnel kunnen fietsers de weg sneller en veiliger passeren.

Vervolg groot onderhoud
De volgende en laatste werkzaamheden van het groot onderhoud aan de N464 is de Adriana van Roonlaan. Op de grens van de gemeente Den Haag en Westland (Poeldijk) ter hoogte van de Uithofslaan legt de provincie een nieuwe kruising / aansluiting op de N464 (Poeldijkseweg) aan. Deze vervangt de huidige aansluiting met de Uithofslaan en ontsluit de nieuwe woonwijk Villapark Uithofslaan. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind 2016 afgerond.