In opdracht van de Gemeente Den Haag realiseert Van Dijk Maasland de fiets- / voetgangersbrug, die de Adriana van Roonlaan verbindt met het Gemma Frisiuspad, het pad dat dwars door het recreatiegebied De Uithof loopt. Hiermee wordt de wijk beter aangesloten op de doorgaande fietsroute tussen de kust en Midden Delfland. En ook de winkels, scholen en andere voorzieningen in Poeldijk en natuurlijk het recreatiegebied De Uithof zelf worden via deze nieuwe verbinding beter bereikbaar.

Alle grond- en bestratingswerkzaamheden zijn de afgelopen maanden uitgevoerd. Het fietspad zelf bestaat uit asfalt en voor de steen-glooiing naar de waterlijn zijn basaltblokken toegepast. De brug zelf is gebouwd door Groot Lemmer Bruggen BV.

Vrijdag 27 juli is het zo ver! Dan zal de fietsbrugconstructie tussen 7.00 uur en 10.15 uur worden geplaatst.

Na de plaatsing wordt het werkterrein opgeruimd en is het fietspad gereed om door de aannemer te worden opgeleverd aan de Gemeente Den Haag.  Na goedkeuring van het werk door de gemeente zal de brug worden opengesteld en is de wijk een belangrijke fietsverbinding rijker. Helaas bromfietsers; jullie zijn niet welkom.