Het zal u vast niet zijn ontgaan. Sinds eind september is de nieuwe speelplek aan de Adbis Eustachiastraat in gebruik genomen. Jong en oud beleeft hier de leukste avonturen.

Begin dit jaar mochten de huidige en toekomstige bewoners in Villapark Uithofslaan kiezen tussen twee ontwerpen voor de speelplek. De meerderheid koos voor het ontwerp ‘Berg en Dal’. Dit ontwerp staat er nu in volle glorie: twee heuvels met een dal er tussen geven veel mogelijkheden om vanaf te rollen of er op en doorheen te rennen. Het dal en één heuvel zijn voorzien van kunstgras voor een (onderhoudsarme) groene uitstraling en als valdemping.

Naast de berg en het dal zijn speeltoestellen geplaatst om te klimmen en te klauteren. Een stoer en veilig klimcombinatietoestel met een door bewoners gevraagde mandschommel. Op verzoek van de bewoners zijn ook enkele extra toestellen voor de jongsten geplaatst op de al eerder ingerichte archeologische speelplek, zoals een leuk houten speelhuisje en een glijbaan. Tussen de speelplek en de tuinen komt een speelbosje van middelhoge struiken. De vier te planten bomen worden niet allergene soorten; een notenboom en drie magnolia’s. Deze worden binnenkort geplant als het plantseizoen is aangebroken.

De bewoners van de wijk hebben meegedacht over een naam van de speelplek en gekozen voor de naam: ‘De Abdis’. Binnenkort wordt er een bord geplaatst met de nieuwe naam en enkele gedragsregels. Het is uiteraard de grote wens dat iedereen nog heel lang en veel kan genieten van deze mooi aangelegde speelplek in Villapark Uithofslaan.