Bewoners en omwonenden van Villapark Uithofslaan hebben het geluk dat Landgoed Ockenburg op fietsafstand ligt. Een prachtig landgoed om een heerlijke wandeling te maken, een speurtocht te doen en een bezoekje te brengen aan de Buitenplaats. Landgoed Ockenburgh biedt voor ieder wat wils. In dit seizoen van het jaar vind je hier de mooiste bladeren, paddestoelen, bosvogels zoals roodborstjes en boomklevers en grote bonte spechten. Neem een verrekijker of vergrootglas mee en ontdek het rijke landschap van flora en fauna om de hoek. Leuk, ontspannend, gezond en leerzaam.
Meer weten over dit bijzondere buitengebied in uw woonomgeving? Op deze website zuidhollandslandschap.nl is veel informatie te lezen.

Doe mee met SHBO!
Binnen het landgoed staat ook een landhuis met een lange historie. Dichter en medicus Jacob Westerbaan liet hier het eerste landhuis met formele tuinen aanleggen. In 1840 werden de tuinen omgevormd tot een park in Engelse Landschap Stijl. Het buitenhuis Ockenburg werd in 1851 en 1889 verbouwd tot het huidige monument.
Sinds 2015 is de Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh (SHBO) betrokken bij de transformatie en exploitatie van het gebouw tot een laagdrempelige ontmoetingsplek, waar een breed scala aan activiteiten wordt ontplooid. Afgelopen jaren heeft de gemeente het casco van het gebouw gerestaureerd. Om een volgende stap voor de restauratie van het monument te kunnen maken is er een sponsoractie opgezet. Meer weten over hoe u een bijdrage kunt leveren aan dit fraaie landgoed? Kijk dan op buitenplaatsockenburgh.nl.

Breed aanbod bij Ock
Weet u dat er ook een Ockademie is waar verschillende lezingen worden gegeven en films worden getoond? En dat u in Ockenburgh elke zondag kunt genieten van het Live Ock Podium? Gezellig met een drankje en een hapje in goed gezelschap genieten; heerlijk toch!
De activiteitenkalender vindt u hier.

Zet de sfeervolle Lichtjesavond alvast in uw agenda; die is dit jaar op donderdag 12 december!