Niet ver van Villapark Uithofslaan ligt het kenmerkende hyacintenbos, waar in april wilde hyacinten bloeien. Dit stukje natuur binnen Landgoed Ockenburgh is zeker een bezoek waard. Sinds 1990 is het landgoed een beschermd natuurmonument en kunt u hier gratis wandelen, fietsen of paardrijden. Het gehele natuurgebied bestaat uit onverharde wandelpaden.

De “Rode Bosmierroute”, laat u kennismaken met dit prachtige stukje natuur dichtbij Uithofslaan. De naam van de route heeft deze naam gekregen omdat het bos bekend staat om de bovengrondse rode bosmiernesten. Zodra de zon voldoende warmte geeft, komen ook de rode bosmieren uit hun winterslaap. Neem even de tijd om de bedrijvigheid rond de grote koepelnesten te bekijken. Dat doet overigens ook de groene specht, want de mieren zijn zijn favoriete hapje.

Leuk voor kids
Speciaal voor gezinnen met kinderen van 8 tot 12 jaar is er een leuke en leerzame route te vinden via de App “BeleefRoutes”. Deze route leid je over het mooie Landgoed Ockenburgh met 12 vragen over de natuur en het landgoed in een vaste volgorde.

Stap 1. Download de App BeleefRoutes voor Apple of Android
Stap 2. Zoek binnen de lijst met alle BeleefRoutes op Ontdek Ockenburgh
Stap 3. Download de route en ga op stap!


Je kunt de vragen alleen in de goede volgorde beantwoorden en alleen wanneer je dicht bij het aangegeven punt bent. Zo kom je stap voor stap achter de geheimen van Landgoed Ockenburgh en zijn bewoners!